PCR-test

Je kunt via deze website gemakkelijk een afspraak maken voor de PCR-test. Of je nu op vakantie gaat of een PCR-test voor iets anders nodig hebt. Je ontvangt bij ons een internationaal reiscertificaat zonder extra kosten. De uitslag van de PCR-test ontvang je altijd per email en is ook gekoppeld aan de CoronaCheck-app.

 

Is jouw resultaat positief? Dan stuurt één van onze artsen het resultaat door naar de GGD en ontvang je een herstelbewijs.

Wat is een PCR-test precies?

De PCR-test toont de aanwezigheid van een stukje genetisch materiaal van het coronavirus SARS-CoV-2 aan in neus- en keelslijm. Het is de meest gebruikte en meest betrouwbare test voor het virus.


De kosten van de PCR-test zijn € 59,95. Dit is inclusief Internationaal reiscertificaat, zonder bijkomende extra kosten.

Inclusief influenza analyse

PCR Test | Standaard

PCR-test | Standaard
(Covid + Influenza)

€ 79,95

€ 99,99

incl BTW

Uitslag gekoppeld aan de CoronaCheck-app

PCR-test incl. reiscertificaat

Je ontvangt het resultaat van de test per mail. Is deze negatief? Dan vind je in die mail een koppelcode die je in kunt voeren in de CoronaCheck-app. Hierna wordt er een QR-code aangemaakt die je kunt laten zien om toegang te krijgen tot evenementen of om te reizen.

 

In sommige gevallen wil je liever een papieren QR-code uitprinten. Bijvoorbeeld als je geen smartphone hebt. Of als je een QR-code wilt maken voor je kinderen. Ga naar www.coronacheck.nl/print en volg de stappen.

Hoe een PCR-test wordt afgenomen

Bij een PCR-test wordt met een wattenstaafje een uitstrijk genomen van slijm uit de neus en keel. Dit gaat naar een laboratorium voor de PCR-test. Als het nieuwe virus in het slijm aanwezig is, maakt deze test kopietjes van een deel van het virus. Een stukje genetisch materiaal van het virus wordt sterk vermenigvuldigd, om het aan te kunnen tonen. Dit heet ook wel een vermenigvuldigingstest. De PCR-test heeft een hoge gevoeligheid. Dat betekent dat de PCR-test het virus ook oppikt bij iemand die weinig virus bij zich draagt of weinig virus meer bij zich draagt.

Hoe maak je een afspraak voor een PCR-test?

1

Selecteer locatie,
tijd en datum

Maak gemakkelijk een afspraak online.

2

Je ontvangt een bevestiging per e-mail

Lees goed de bevestiging door voordat je naar de afspraak komt.

3

Afname van de test

 

Wees op tijd zodat wij een veilige omgeving kunnen garanderen.

4

Je ontvangt een versleutelde
e-mail met het testresultaat

Je ontvangt de resultaten zo snel mogelijk per e-mail.

Selecteer locatie,
tijd en datum

Maak gemakkelijk een afspraak online.

Je ontvangt een
bevestiging
per e-mail

Lees goed de bevestiging door voordat je naar de afspraak komt.

Afname van de test

Wees op tijd zodat wij een veilige omgeving kunnen garanderen.

Je ontvangt een versleutelde
e-mail met het testresultaat


Je ontvangt de resultaten zo snel mogelijk per e-mail.

Betrouwbaarheid

De kans op een fout-positieve uitslag is bij een PCR-test heel klein. De kans op een positieve testuitslag terwijl de persoon niet besmet of besmettelijk is, is vooral aanwezig bij een laag en dalend aantal infecties in een land of als je mensen gaat testen die geen klachten hebben.

PCR-test Uitslag

Het duurt ongeveer 24 tot 48 uur na afname van het uitstrijkje voordat de geteste persoon de uitslag van de test krijgt. De procedure in het laboratorium kost 4-8 uur. Eén laborant kan per dag 600 PCR-testen analyseren. Er zijn ook PCR-testen die sneller werken, maar daarmee kunnen maar weinig monsters per keer getest worden.

Boek je bij een PCR-test bij SpoedtestCorona dan ontvang je de volgende dag uiterlijk om 08.00 uur jouw resultaat per mail. Heb je aangegeven dat je gaat reizen dan ontvang je van ons ook een internationaal reiscertificaat zonder extra kosten.

Verschil tussen een antigeen sneltest en een PCR-test

De manier van meten tussen de antigeen sneltest en de PCR-test heeft enkele verschillen: de sneltest is een antigeen test en meet of er bepaalde virus-eiwitten in het monster aanwezig zijn. De PCR-test kijkt of het RNA van het virus in het monster aanwezig is. De PCR-test kan alleen met een laboratoriumonderzoek worden uitgelezen waardoor deze veel langer duurt. Beide tests worden afgenomen door medisch geschoold personeel.


Op deze locaties kun je een corona sneltest laten afnemen.


Maak nu makkelijk en snel een online afspraak voor jouw corona sneltest!

PCR test locaties

Search

  Veelgestelde vragen

  De PCR-test toont de aanwezigheid van een stukje genetisch materiaal van het coronavirus SARS-CoV-2 aan in neus- en keelslijm. Het is de meest gebruikte en meest betrouwbare test voor het virus.

  Bij een PCR-test wordt met een wattenstaafje een uitstrijk genomen van slijm uit de neus en keel. Dit gaat naar een laboratorium voor de PCR-test. Als het virus in het slijm aanwezig is, maakt deze test kopietjes van een deel van het virus. Een stukje genetisch materiaal van het virus wordt sterk vermenigvuldigd, om het aan te kunnen tonen. Dit heet ook wel een vermenigvuldigingstest. De PCR-test heeft een hoge gevoeligheid. Dat betekent dat de PCR-test het virus ook oppikt bij iemand die weinig virus bij zich draagt of weinig virus meer bij zich draagt.

  Ben je vandaag getest dan ontvang je de volgende dag om uiterlijk 14.00 uur de uitslag.
  De manier van meten tussen de antigeen sneltest en de PCR-test heeft enkele verschillen: de sneltest is een antigeen sneltest en meet of er bepaalde virus-eiwitten in het monster aanwezig zijn. De PCR-test kijkt of het RNA van het virus in het monster aanwezig is.

  De PCR-test kan alleen met een laboratoriumonderzoek worden uitgelezen waardoor deze veel langer duurt. Beide tests moeten afgenomen worden door medisch geschoold personeel.

  – Amsterdam – ArenA park, PCR: De Corridor, 1101 DC Amsterdam
  – Bergambacht – Marktplein, PCR: Marktplein, 2861 XH Bergambacht
  – Breda – NAC vak G café, PCR:
   Stadionstraat 9 (P5), 4815 NC Breda
  – Den Bosch – Bruistensingel, PCR: Bruistensingel 300, 5232 AE Den Bosch 
  – Eindhoven – Aalsterweg, PCR: Aalsterweg 322, 5644 RL Eindhoven 
  – Eindhoven – W v Konijnenburglaan, PCR: Willem van Konijnenburglaan 1b, 5613 DW Eindhoven 
  – Etten-Leur – Bisschopsmolenstraat, PCR: Bisschopsmolenstraat 85, 4876 AJ Etten-Leur 
  – Goirle – De Hovel, PCR: De Hovel 55, 5051 NR Goirle 
  – Gorinchem – Franklinweg, PCR: Franklinweg 2, 4207 HZ Gorinchem 
  – Gouda – Nieuwe-Marktpassage, PCR: Nieuwe-Marktpassage 19, 2801 HW Gouda 
  – Helmond – Watermolenwal, PCR: Watermolenwal 10, 5701 RV Helmond 
  – Kerkrade – Rodaboulevard (parkeerplaats), PCR: Wiebachstraat 77, 6466 NG Kerkrade 
  – Kesteren – Batterijenweg, PCR: Batterijenweg 1, 4041 DA Kesteren 
  – Landgraaf – Snowworld, PCR: Witte wereld 1, 6372 VG Landgraaf 
  – Maastricht – MECC, PCR: Forum 100, 6229 GV Maastricht 
  – Mijdrecht – Ontspanningsweg OPTISPORT, PCR: Ontspanningsweg 1, 3641 SV Mijdrecht 
  – Nijmegen – Lindenhoutseweg, PCR: Lindenhoutseweg 30, 6545 AJ Nijmegen 
  – Oosterhout – Nieuwstraat, PCR: Nieuwstraat 18, 4901 JH Oosterhout 
  – Oss – Griekenweg, PCR: Griekenweg 29, 5342 PX Oss 
  – Ridderkerk – Van der Valk, PCR: Krommeweg 1, 2988 CB Ridderkerk 
  – Rijen – Ericssonstraat, PCR: Ericssonstraat 2, 5121 ML Rijen 
  – Rotterdam – Herikweg, PCR: Herikweg 5, 3193 KC Rotterdam 
  – Sliedrecht – Sportlaan, PCR: Sportlaan 1, 3364 AT Sliedrecht 
  – Tilburg – Pieter Vreedeplein, PCR: Pieter Vreedeplein 172, 5038 BW Tilburg 
  – Utrecht – Zonnebaan, PCR: Zonnebaan 2, 3542 EC Utrecht 
  – Vaals – Maastrichterlaan, PCR: Maastrichterlaan 78, 6291 ET Vaals 
  – Venlo – Tegelseweg, PCR: Tegelseweg 136, 5912 BL Venlo 
  – Venray – Keizersveld, PCR: Keizersveld 19, 5803 AM Venray 
  – Weert – Maasstraat, PCR: Maasstraat 18, 6001 EC Weert 

  Doordat wij de testen zelf vervoeren, hebben wij meer controle wanneer de testen aankomen bij het laboratorium. Zo kunnen wij garanderen dat jij de uitslag van de test de volgende dag voor 14.00 uur ontvangen hebt.
  Ja, de analyse van de test wordt op dezelfde manier uitgevoerd als de gewone en ultrasnelle PCR-test in een laboratorium.
  De speeksel PCR-test is een non-invasieve methode. Hierbij wordt speeksel uit de mond gebruikt. De analyse van de test wordt op dezelfde manier gedaan als de gewone en ultrasnelle PCR-test in een laboratorium. Belangrijk is dat je minimaal 10 minuten voor de test geen eten of drinken tot je neemt.
  Op dezelfde manier als de antigeen sneltest en de gewone PCR-test. Met een wattenstaafje wordt er via de keel en via de neusholte een monster afgenomen. Ook deze test wordt afgenomen door medewerkers die medisch opgeleid zijn. Zij begrijpen dat het afnemen van een test voor jou eventueel spannend kan zijn en zullen er alles aan doen om de test zo comfortabel mogelijk af te nemen.
  De ultrasnelle PCR-test wordt direct op locatie geanalyseerd met behulp van de ID NOW van Abbott. Deze unieke ID NOW-technologie voor isotherme amplificatie van nucleïnezuren levert binnen slechts enkele minuten moleculaire resultaten. Meer informatie over de ID NOW vind je op deze website. De gewone PCR-test wordt vervoerd naar een laboratorium.
  Dat hangt helemaal af van de bestemming. De regels met betrekking tot testen verschillen per land.

  Op deze website van de Rijksoverheid kun je per bestemming zien aan welke regels je moet voldoen.
  Ja, bij het boeken van beide testen ontvang je (mits aangevinkt) een Internationaal reiscertificaat per mail. Mocht je deze niet hebben ontvangen, check dan voor de zekerheid je ongewenste mailbox of neem contact met ons op via 085-760 28 62 of info@spoedtestcorona.nl.
  Ja dat kan, met een Internationaal reiscertificaat kun je reizen. Dit certificaat ontvang je (mits aangevinkt) bij een antigeen sneltest en PCR-test.
  Zeker! Wij hebben speciale aanbiedingen voor bedrijven die meerdere werknemers willen laten testen. Zowel voor events als voor bedrijven. Meer informatie vind je hier:
  Zeker! Wij hebben een uitgebreid wagenpark met mobiele oplossingen voor elk event en bedrijf. Meer informatie vind je hier:
  Zeker! Wij hebben speciale aanbiedingen voor bedrijven die meerdere werknemers willen laten testen. Zowel voor events als voor bedrijven. Meer informatie vind je hier:

  What people are saying

  Wat we doen bij Spoedtest Corona

  Bekijk deze korte video waarin we jou precies uitleggen hoe SpoedtestCorona werkt. Boek nu snel en eenvoudig jouw antigeen sneltest of PCR-test mét reiscertificaat.

  Maak direct een afspraak voor jouw coronatest

  Maak je afspraak en ontvang doorgaans dezelfde dag nog de uitslag