Influenza

Influenza is een virus, dat net als het Sars-CoV-2 virus, jaarlijks in Nederland voorkomt. Met name in de wintermaanden raken veel mensen besmet. Besmetting met het influenzavirus kan leiden tot verschillende klachten die in de volksmond gezamenlijk “de griep” genoemd worden.


Mensen die ziek worden van Influenza, hebben daar meestal één tot drie weken last van. In de meeste gevallen verloopt de griep gelukkig relatief mild. Echter, voor enkele groepen, zoals kwetsbare ouderen of patiënten met onderliggende aandoeningen aan bijvoorbeeld het hart of de longen, kan griep ernstig verlopen en een ziekenhuisopname noodzakelijk zijn. Een besmetting met zowel corona als influenza, kan in deze kwetsbare groep zelfs fataal zijn.

Corona of influenza?
Test hier gemakkelijk op beide.

Ben je benieuwd of je besmet bent met het corona virus of met influenza?
Daar is maar één test voor nodig! Boek nu gemakkelijk online.

Influenza of corona?

Het aantonen van een besmetting met het influenza virus gebeurt op dezelfde manier als bij een corona test. Door middel van een keel- en neusswab wordt er een monster afgenomen. Tijdens de analyse in ons laboratorium wordt aangegeven of er een corona of influenza besmetting aanwezig is.