Ministerie van OCW verlengd samenwerking met SpoedtestCorona

18 januari 2021 maakte het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bekend dat de pilot die momenteel in het onderwijs loopt wordt verlengd. In deze pilot is SpoedtestCorona de uitvoerende partij die sneltesten afneemt bij scholieren en docenten op de 85 deelnemende scholen.

Veilige heropening onderwijs

De pilot wordt verlengd om nog meer inzicht te krijgen in het effect van risicogericht testen. Binnen de pilot worden leerlingen en docenten getest als zij in aanraking zijn geweest met een klasgenoot of collega waarbij een besmetting met het coronavirus is vastgesteld. Op deze manier kan mogelijke verspreiding al in een vroeg stadium worden voorkomen.

Inperken van het aantal COVID-besmettingen

Wij zijn blij dat we op deze wijze een bijdrage kunnen leveren aan het inperken van het aantal besmettingen met COVID-19. Dat doen we niet alleen door onze bijdrage aan deze pilot. Onze drie teststraten zijn dagelijks geopend voor particulieren en bedrijven. Daarnaast beschikken wij over mobiele teststraten waarmee we op iedere gewenst locatie kunnen testen.

Voor de mogelijkheden of adviezen over de inrichting van een testbeleid op scholen of bedrijven kunt u contact met ons opnemen via info@spoedtestcorona.nl. Onze professionals helpen u graag verder.